Гадади, аутор пјесме „Код Бога је записано (Косово је српско)": Моја музика „наоружана" је љубављу и вјером VIDEO

С.К.
Гадади, аутор пјесме „Код Бога је записано (Косово је српско)": Моја музика „наоружана" је љубављу и вјером VIDEO

БАЊАЛУКА - Порука моје пјесме „Код Бога је записано (Косово је српско)" упућена је нашем народу на Косову - да нису и никада неће остати сами, да смо уз њих у вјечној борби и вјери која нас прати кроз живот.

Каже то за „Глас Српске" млади бањалучки музичар Данило Вуковић, који је под умјетничким именом Гадади прије неколико дана објавио ову пјесму која је изазвала позитивне реакције и већ има велики број прегледа на „Јутјубу".

- Овом пјесмом желио сам и да поручим нашем народу, свим Србима расутим по цијелом свијету, да дијелимо исто памћење, иста осјећања, поносимо се истим вриједностима и боле нас исте ране. Ова пјесма је против сваке врсте насиља, она је антиратна, искључиво „наоружана" љубављу и вјером – каже Данило који је, осим што изводи пјесму, компоновао музику (уз малу помоћ оца Ђорђа) написао текст.

Пјесму "Код Бога Је Записано (Косово је српско)" планирао је да објави на Видовдан, 28. јуна.

- Међутим, због тренутне ситуације кроз коју пролази наш народ на Косову и Метохији одлучио сам да је сада прави тренутак да се чује ова пјесма као моја лична, али и порука подршке у име моје генерације – наглашава Данило.

Косово је, како каже, за њега понос, извориште, духовни камен темељац, симбол слободе, највећа љубав сваког Србина, али и уједно и најболнија тачка.

- Зато сам желио да кажем да је Косово наша светиња којом се не тргује и да ће заувијек остати наше! – истакао је Данило.

 Овај свестрани младић, који, између осталог, ради на порталу „Гласа Српске" истиче да је музика његова велика љубав, која га прати цијелог живота.

- Годинама пишем поезију и текстове за пјесме, компонујем, али активно сам почео да снимам тек посљедњих осам мјесеци – истиче Данило.

До сада је објавио неколико пјесама – „Савјет", „Сивило", „Улица вас гледа"...

- Планирам, наравно, и даље у континуитету да пишем текстове и да правим музику. Нећу никада одустати од својих снова и циљева – поручио је Данило.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана