Фестивал класичне музике од 27. до 30. јануара у Бијељини

И. Б.
Фестивал класичне музике од 27. до 30. јануара у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Фестивал класичне музике у Центру за културу “Семберија” у Бијељини почеће 27. јануара и трајаће до 30, а планирано је да ову манифестацију отвори камерни оркестар “Бан Светислав Тиса Милосављевић” под вођством диригента Бранке Радошевић Митровић.

На поменутом концерту ће наступити и солиста Новак Трифковић на клавиру. Како је саопштено на програму су дјела Менделсона, Холста, Бритна, Бартока и Моцарта. Истог дана од 12 часова планиране су радионице са професорима Јокутхоном Михајловићем (клавир) и Зораном Ракићем (хармоника). Од 16 сати планирано је стручно предавање Милана Поповића, а од 17.30 професора Драгана Шобајића.

Идућег дана, 29. јануара, од 10.30 часова професорице Снежана Тибор и Снежана Поповић у Центру за културу “Семберија” одржаће радионицу за дјецу “На крилима песме летимо у Финску”. На програму су бројне радионице професора Драгана Ђурића, Милене Зеленовић, Невена Шобајића, те Арсена Чаркића. Исти дан у 17 часова биће одржан солистички концерт Александра Падрова.

Наредног дана, 30. јануара, професори ће наставити са радионицама и предавањима. Сва три дана интересантне радионице ће бити одржаване и у Музичкој школи “Стеван Стојановић Мокрањац”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана