Двије диве на „Бања Лука Фесту“: Концерти Јосипе Лисац и Луз Касал 7 и 8. јула

ГС
Двије диве на „Бања Лука Фесту“: Концерти Јосипе Лисац и Луз Касал 7 и 8. јула

БАЊАЛУКА - Предстојећи „Бања Лука Фест“, који ће се одржати на тврђави Кастел од 6 до 9. јула ове године, угостиће двије јединствене музичке диве - Јосипу Лисац и Луз Касал, које својим интерпретацијама и појавом буде најљепше емоције и остављају увијек снажан утисак на публику.

Шпанска музичка звијезда Луз Касал стекла је свјетску славу када су се њене пјесме "Un Ano de Amorр" и "Piensa en mi " нашле у култном филму Педра Алмодовара "Високе потпетице". Уз то, Луз је у сарадњи са Мањифицом на шпански препјевала и пјесму "Пукни зоро", која је била дио филмског остварења "Монтевидео, видимо се". "Мадругадас", како се "Пукни зоро" зове на шпанском, дала је посебни емотивни набој чувеном филмском остварењу Драгана Бјелогрлића, због чега је ова шпанска умјетница постала заувијек вољена на нашим просторима.

Осим рога, добила је Греми награду за животно дјело, француски Орден умјетности и књижевности, престижну Гоја награду, као и кључеве града Париза и Мадрида.

Друго издање „Бања Лука Феста“ по први пут доводи Луз Касал у БиХ, због тога су долазак у Бања Луку најавили и шпански амбасадор у БиХ, али и бројне угледне личности из цијелог региона.

Подједнако важно биће и друго вече „Бања Лука Феста“, када ће наступити миљеница регионалне публике, чувена Јосипа Лисац. Од изласка њеног дебитанског албума "Дневник једне љубави" 1973. године, Јосипа не престаје да одушевљава публику својим јединственим стилом пјевања, наступајући на најзначајнијим манифестацијама и у најпрестижнијим концертним просторима код нас. Њен пјевачки таленат увијек је пратио и оригиналан сценски наступ у пратњи врхунских музичара.

Јосипа у Бањалуку стиже након што је крајем прошле године по ко зна који пут распродала концерт у дворани „Лисински“. Ова умјетница позната је по томе што одржава тек неколико концерата годишње, због чега ће публика „Бања Лука Феста“ бити посебно привилегована и почаствована доласком једне од највећих музичких дива на нашим просторима.

Са велике сцене тврђаве Кастел чуће се хитови "О једној младости, "Гдје Дунав љуби небо", "Магла", "Хир, хир, хир", "Данас сам луда"…

Концерти Јосипе Лисац и Луз Касал одржаће се 7. и 8. јула на „Бања Лука Фесту“. Традиционално, за овај музички догађај на тврђави Кастел биће постављена посебна сједећа конструкција, због чега је број улазница за сваки од догађаја ограничен. Карте за све програме фестивала у продаји су у агенцији Stars&More, на платоу испред Робне куће „Боска“ и путем онлине платформе kupikartu.ba.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана