Беба с омота албума "Nevermind" тужи Нирвану због дјечије порнографије

ГС
Foto: Викимедија

Спенсер Елден, чија је гола дјечја слика кориштена за омоте албума Нирваниног албума "Nevermind" из 1991. године, тврди је да је бенд прекршио савезне статуте дјечије порнографије због чега је тужио преживјеле чланове и имање Курта Кобејна, преноси Пичфорк.

Други оптужени наведени у тужби укључују фотографа Кирка Ведла и продукцијске куће које су издале албум: DGC Records, Wаrner Records, MCA Records и Universal Music Group, преноси Кликс.

Елден је покренуо тужбу за "комерцијалну сексуалну експлоатацију дјеце", тврдећи да је доживио доживотна оштећења, односно трајни емоционални стрес, губитак прихода и психичку штету, будући да је албум постао "један од најпризнатијих свих времена".

"Спенсеров прави идентитет и правно име заувијек су повезани с комерцијалном сексуалном експлоатацијом коју је доживио као малољетник, а која је дистрибуирана и продавана широм свијета од времена када је био беба до данас", наводи се у тужби.

Елден и његови родитељи никада нису потписали изјаву којом се одобрава употреба његове слике или лика, а према тужби никада није примио никакву накнаду за употребу своје фотографије.

Упркос томе што је више пута рекреирао славну фотографију, Елден је у интервјуу за GQ Аустралиа 2016. рекао да су се његова осјећања у вези са омотом албума промијенила што је био увод у тужбу коју је покренуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана