Амира Медуњанин наступа у Београду: Све овиси о расположењу људи на концертима

танјуг
Foto: гс

БЕОГРАД - Пјевачица Амира Медуњанин враћа се концертима 12, 13. и 15. новембра у београдску Комбанк дворану, гдје ће са новим пратећим музичарима представити актуелни албум "Фор Хим Анд Хер" са пјесмама Томе Здравковића и Силване Арменулић.

"Нисмо никада заједно наступали у Београду и надам се да ће се публици допасти. А имамо пуно тога у програму. Не знам да ли ћемо баш све извести што смо намаштали, али видећемо. Све овиси о расположењу људи који ће доћи на концерте. А опет, не би ме изненадило да одемо у неком другом смеру", рекла је Медуњанин.

Пјевачица севдалинки и традиционала објавила је прошле пандемијске јесени албум "Фор Хим Анд Хер" (2020), на коме је снимила пјесме које су изводили чувени певачи народне музике Здравковић (1938-1991) и Арменулић (1939-1976), када је одржала три концерта у Комбанк дворани, само у пратњи хармоникаша Мустафе Шантића.

Босанскохерцеговачка пјевачица се годину дана касније враћа у Комбанк дворану гдје ће је пратити са хармоником Антонио Врбички, гитаром и сазом Атила Аксој, гитаром и удом Зоран Мајсторовић и "фретлес" басом Риад Гузин.

 "Не волим да се понављам. Не бих желела да људима буде досадно. Тако да ћемо овог пута доћи у другачијем саставу у односу на претходну годину", нагласила је Медуњанин.

Пјевачица долази у Београд неколико дана после турнеје по холандским градовима Амстердаму, Хагу и другима, гдје су и даље на снази одређене пандемијске мјере, али истиче да је имала "велику посећеност на свим концертима" и да јој је било драго видјети "да се све полако враћа на своје место".

Медуњанин очекује 18. децембра концерт у Бриселу са каталонским музичарем Јорди Савалом и његовим саставом Хесперион XXИ.

 "Некако смо сви навикли да овисимо од мера које су основа за одржавање концерата. Тако је практички од момента када су мере попустиле. Али, још увијек немамо потпуну слободу. А мислим да ће нам требати још времена да се све нормализује. Међутим, најважније је здравље. То је приоритет, а за све остало има времена", примећује музичарка.

 У последњих десетак година Медуњанин је у више наврата пунила београдски Сава центар, који је сада затворен због реновирања, што је условило да од јесенас пређе са одржавањем концерата у мању Комбанк дворану, некадашњи Дом синдиката.

"Морам рећи да ми је част наступати у Дому синдиката. Заиста је прелеп простор. Има душу. А мислим, колико је само врхунских уметника са свих страна света наступало. Заиста култно место", оцијенила је Медуњанин. Упитана да ли је погледала филм "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића у коме су Ацо Пејовић и Сузана Бранковић "позајмили" гласове Здравковићу и Арменулић, Медуњанин је рекла: "Нисам, нажалост. Када је била премијера, имала сам наступ. Тако да нисам могла доћи. А онда сам отишла на турнеју по Холандији и ево сада имам намеру да га погледам у кину".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана