Владимир Ђорђевић, глумац, о представи “Она и он”: Потребно више од љубави да би веза опстала

Илијана Божић
Владимир Ђорђевић, глумац, о представи “Она и он”: Потребно више од љубави да би веза опстала

БАЊАЛУКА - Представа “Она и он” поставља питања: Шта је то што нас спречава да се одрекнемо једног дела себе и изградимо заједнички пут и живот са неким? Да ли је страст толико јак покретач да нас заслепи толико да не можемо да сагледамо особу покрај себе? Публика ће одговор пронаћи у себи, јер је ову тему свако прошао у животу.

Казао је то за “Глас Српске” глумац Владимир Ђорђевић који је и режирао ову представу. У поменутом комаду игра заједно са младом глумицом Анђелом Тасић, студенткињом четврте године Академије умјетности Универзитета у Бањалуци. Представа “Она и он”, која је прва професионална представа “Студија театар 078” премијерно ће бити изведена вечерас на сцени Дома омладине од 20 часова.

- Тема позоришног комада “Она и он” је покушај двоје младих људи да свој однос конкретизују и направе од њега стабилну везу која ће завршити браком и оснивањем породице. А заправо, оно што их веже и држи заједно јесте искључиво страст - додао је Ђорђевић.

Будући да је радио режију за ову представу те да у њој и игра истакао је да, иако ово свима дјелује као блиска и једноставна тема, толико је и комплексна за поставити и преставити публици.

- Посао редитеља и глумца у комбинацији никада није једноставан задатак, али овај процес је био инспиративан. Млада перспективна глумица Анђела Тасић показала је колико је глумачки зрела и са њом је овај процес био лак и забаван. Овој теми смо приступили на духовит начин, самим тим ћемо ублажити поглед на озбиљност теме. Након одигране представе очекујемо да се о овоме прича, да се неко делимично или у потпуности пронађе у ликовима двоје људи - објаснио је Ђорђевић.

Говорећи о јунаку Саши, којег глуми у комаду “Она и он”, испричао је да је он умјетник, фотограф, помало инфантилан те да нема конкретан циљ и животни план.

- Тешко доноси одлуке, несигуран је у своје изборе и жеље. Заљубљен је у њу, Ану, али потребно је много више од љубави да би веза опстала. Он је плашљив, саможив, егоистичан, духовит, нестабилан, конфузан и интелигентан - рекао је он.

Будући да је у опису представе наведено да је ријеч о грађењу заједничког живота и страсти као покретачу разговарали смо о томе колико је данас тешко, у овом времену друштвених мрежа, изградити заједнички живот са другом особом и имати здрав однос.

- Данас се о овим темама прича уз кафу, разговара са психолозима, кључа у нама самима, па самим тим имамо разне приступе, варијанте и типове људи који би учинили овако или онако. Данашњица је убрзана, мало је компромиса, толеранције и поштовања. Недостаје комуникације, много тога је дигитализовано, што је требало да буде велики плус, али је очигледно да у људима изазива неке друге побуде - закључио  је Ђорђевић.

“Студио театар 078”

Владимир Ђорђевић је истакао да је “Студио театар 078” основан 2022. године као школа глуме, с циљем да онима који сањају да постану глумци, тај сан и остваре.

- Наш програм је прилагођен узрастима, помаже у побољшавању концентрације и комуникације, сналажење на јавним наступима, савладавање треме, као и развијање маште и креативности. До сада смо имали четири премијере аматерских представа, а до краја овог семестра планирамо још нових представа и јавних презентација - рекао је он.

Додао је да студио прима чланове узраста од 10 до 60 година, те да поред младих имају доста старијих полазника којима је глума неостварени сан.

- Они су формиране личности, стручњаци у својим пословима, али наш студио им је омогућио да остваре своје снове - казао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана