Преминуо отац Небојше Глоговца

ГС
Преминуо отац Небојше Глоговца

Отац нашег познатог глумца Небојше Глоговца, протојереј-ставрофор Милован је преминуо ноћас, шест година након смрти сина.

Он је био свештеник у пензији, а о свом Небојши увијек је говорио са пуно љубави.

- Четрдесет година сам сахрањивао људе и младе и старе и децу и покушавао да им као свештеник пружим утјеху, дам наду, очувам вјеру. Али када се мени десио губитак, био сам препуштен томе да сам нађем снаге да очувам себе у болу - причао је Небојшин отац, протојереј ставрофор Милован Глоговац.

Глоговац води порекло из Драмишева, а његова породица је пореклом са Косова и Метохије, презиме су добили по насељу Глоговац. Половином 19. вијека његова породица је преко Црне Горе дошла у Херцеговину. Његови преци су се настанили у Братачу и Драмишеву и сви славе Ђурђевдан.

Рођен је у породици свештеника Милована из Драмишева и кројачице Милене Глоговац (девојачко Самарџија) из Невесиња. Његов отац је након завршене основне школе уписао богословију „Светог Саве“ у Београду 1962. године, а 1968. се оженио Миленом, Небојшином мајком. Имао је осам година млађу сестру Бојану која је психолог, а рано детињство провео је у породичној кући деде Гаврила у брдском селу Драмишеву, недалеко од Невесиња, преноси Курир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана