Отворена изложба радова о мостовима, бисерима градитељства

Srna
Foto: Srna

МОСТАР - У Музеју Житомислић отворена је изложба 25 одабраних радова о мостовима у БиХ, бисерима градитељства, који су пристигли на наградни фото-конкурс.

Конкурс је привукао више од 61 фотографа који су послали више од 150 фотографија, саопштила је Фондација манастира "Житомислић".

Прво мјесто на конкурсу освојила је Марија Мадуне из Мостара за фотографију "Магла", друго мјесто Јована Видаковић из Требиња за фотографију "Римски мост", док је на трећем мјесту фотографија "Мостови Коњица" Велида Гауле из Коњица.

Директор Музеја Житомислић Ирина Колак Мандић захвалила је учесницима конкурса, те је синоћ на отварању изложбе уручила плакете награђеним радовима.

Поздрављајући присутне игуман манастира Житомислић архимандрит Данило Павловић је навео да је Стари мост чест мотив пристиглих фотографија, те напоменуо да је манастир Житомислић саграђен, односно, обновљен исте године када је саграђен и Стари мост у Мостару.

Он се осврнуо на симболику овогодишње теме конкурса, будући да су и симболи заједништва, те нагласио да и Музеј Житомислић представља својеврсни мост који је привукао ове ауторе и да је то дио његове мисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана