Олги Одановић награда "Мија Алексић - бити глумац"

Tanjug
Foto: Printscreen

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - Глумица Олга Одановић добитник је овогодишње награде "Мија Алексић - бити глумац" коју додјељују глумци глумцима и то у општини Горњи Милановац у чијем је селу рођен прослављени глумац Мија Алексић 26. септембра 1923. године.

Награду су додели глумци Ненад Јездић, Небојша Дугалић, Гордан Кичић и Весна Тривалић, а у Културном центру Горњи Милановац Одановићевој су је уручили предсједник те општине Дејан Ковачевић, син Мије Алексића Велибор Алексић и директор културног центра Горњи Милановац Драган Арсић.

Одановићева је рекла да је радосна и поносна што је добитница награде која носи име легенде, човјека који је, како каже, био стуб културе.

"Ако будем имала снаге да даље истражујем у овом глумачком пољу, као што је то Мија радио бићу пресрећна", навела је.

Наводећи да није имала прилику да упозна славног глумца, Одановић је казала да је стекла утисак гледајући његове филмове и серије као да га зна читав живот, као да јој је био кућни пријатељ.

"Био је авангардни глумац, који је са лакоћом играо све те ликове. Хвала граду Горњем Милановцу и свим људима који на најлепши начин чувају успомену на нашег великана глумишта", казала је.

Предсједник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић указао је на то да ће сљедеће године обиљежити стоту годишњицу од рођења Мије Алексића те да ће поводом тога иницирати да Културни центар понесе име славног глумца.

Према његовим ријечима, славном каријером Мија је задужио свој завичај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана