Одржана традиционална ловно-туристичка манифестација “Дани вука Чемерница 2024”

GS
Foto: Grad BL

БАЊАЛУКА - Традиционална ловно-туристичка манифестација „Дани вука Чемерница 2024“, одржана је по четрнаести пут у Агином Селу, а која је окупила више од 500 учесника.

Овај догађај посјетио је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

"На позив Ловачког удружења “Змијање” Бања Лука присуствовао сам традиционалној манифестацији “Дани вука – Чемерница 2024” коју смо подржали рекордним новчаним износом. Овом догађају присуствовало је преко 500 домаћих ловаца и гостију из земаља региона, Словеније, Хрватске, Аустрије и Србије, те Мађарске. Сви учесници имали су прилику да виде и природне љепоте у селима у кањону Врбаса, али и да уживају у гозби која је за све учеснике припремљена у Агином селу",  рекао је Станивуковић.

Додао је и то како је лијепа ствар што наша села живе кроз различите догађаје, које се одржавају током цијеле године.

На планинама Чемерница, Осмача и Тисовац придружио се велики број ловаца и љуботеља природе, а у првом дијелу манифестације, за учеснике је био организован традиционални лов вука на планинама Чемерница и Тисовац.

У поподневном дијелу манифестације, за све учеснике уприличен је ловачки ручак уз фолклор и забавни програм.

Сви учесници кроз данашњу манифестацију имали су прилику да виде природне љепоте у селима у кањону Врбаса.

Ова манифестација се бави развојем туризма, спорта, рекреације, али и заштитом животне средине и промоцијом сеоских подручја.

Подсјећамо, Град Бања Лука је заједно са Туристичком организацијом града подржао ову манифестацију, којој је присуствовало преко хиљаду домаћих ловаца и гостију из земаља региона, Словеније, Хрватске, Србије, али и Аустрије и Мађарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана