Никита Михалков тријумфално се вратио на сцену

Срна
Никита Михалков тријумфално се вратио на сцену

БИЈЕЉИНА - Славни руски режисер и глумац Никита Михаклов вратио се на сцену након прележане упале плућа и наступио је у сопственом комаду "Дванаест" у московском Театру сатире.

Како преносе руски медији, први пут након отпуштања из болнице одиграо је главну улогу у представи за коју је написао текст и која је претходно била преточена у филм за који је Михалков награђен на Венецијанском фестивалу.

Михалков је захвалио поклоницима који су се распитивали о његовом здрављу и поручио да у сали има љекара који су га лијечили. "Овдје су и доктори који су ме лијечили. Рекли су ми: `Излијечићемо те ако намјераваш да опет глумиш и излазиш на сцену. Морао сам да се опоравим", рекао је Михалков са бине у обраћању публици.

Одмах потом је скинуо качкет и бацио га у публику, што је изазвало овације. Михалков је совјетски и руски филмски редитељ, сценариста, продуцент, глумац, добитник "Оскара" и носилац Ордена заслуга за отаџбину. Међу најпознатијим филмовима Михалкова су: "Варљиво сунце" , "Без свједока", "Црне очи", "Сибирски берберин", "Обломов", "Пет вечери", "Сунчаница"...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана