Доказани партнер културе: компанија Mozzart четврту годину уз Театар фест „Петар Кочић"

Mozzart
Доказани партнер културе: компанија Mozzart четврту годину уз Театар фест „Петар Кочић"

Народно позориште Републике Српске, традиционално, у првој седмици јуна главно је мјесто окупљања љубитеља театра јер је у току XXVI Театар фест "Петар Кочић". Већ 26 година ова културна манифестација окупља најбоље позоришне ансамбле из земље и региона, а четврту годину заредом подршку националном театру Српске пружила је компанија Mozzart спонзорисањем Феста.

Треће такмичарске вечери, одиграна је представа "Ништа нећемо заборавити" у продукцији Позоришта „Бора Станковић" Врање, а зграда Народног позоришта била је пуна љубитеља позоришне умјетности.

„Много нам значи помоћ када се трудимо да организујемо позоришни догађај какав је Театар фест. Његов значај је препознатљив у цијелом региону. Компанија Mozzart је опет била домаћин једне од вечери у такмичарском дијелу Фестивала, чиме је поново показала своју друштвену одговорност и разумијевање културних потреба у нашем граду и у Републици Српској", навела је Дијана Грбић, директорка Народног позоришта Републике Српске.

 

У препуној сали публика је на великој сцени уживала у представи "Ништа нећемо заборавити" по мотивима романа „Кањец фиљма" и „Иста прича" Вере Ценић. За сјајну игру побринули су се глумци Позоришта „Бора Станковић" Врање, што је публика наградила вишеструким аплаузима. 

 

Овогодишњи Театар фест "Петар Кочић", почео је свечаним отварањем 3. јуна на Великој сцени Народног позоришта Републике Српске Концертом спознаје Његош и Кочић- коријени. 

 

Прве такмичарске вечери публика је уживала у представи „Људи од воска" у сјајној изведби глумаца Народног позоришта Сомбор. Друге вечери у публици аплаудирали су глумцима Хрватског народног казалишта Сплит који су их одушевили комадом "Црвена вода". Вечерас је Бањалука домаћин Зеници, а на репертоару је представа "Драма о Мирјани и овима око ње". 

Посљедње такмичарске вечери ће на сцену глумци Народног позоришта у Београду, а публика ће моћи да гледа комад "Очеви и оци". 

Свечано затварање Фестивала је у недјељу када ће бити проглашен побједници XXVI Театар феста "Петар Кочић", а, њима у част, глумци Народног позоришта Београд ће одиграти представу "Ситнице које живот значе". 

Народно позориште Републике Српске је и ове године угостило одличне представе из региона и тиме омогућило бањолучкој публици да ужива у врхунским изведбама. Уз њих је, као и протекле три сезоне, друштвено одговорна компанија Mozzart која изнова својим примјером показује важност улагања у културу и умјетност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана