Борису Исаковићу уручена награда "Добричин прстен"

Срна
Борису Исаковићу уручена награда "Добричин прстен"

БЕОГРАД - Глумачка награда Удружења драмских умјетника Србије за животно дјело у 2022. години, "Добричин прстен", уручена је данас Борису Исаковићу.

Награду је Исаковићу у Југословенском драмском позоришту, у присуству великог броја колега, глумаца, редитеља, студената драмских факултета, уручио претходни добитник Петар Божовић.


Исаковић је захвалио за награду и оцијенио да је награда "Добричин прстен" пут да би се славило позориште и да би се сачувале његове вриједности и квалитет у једном изузетно важном и значајном континуитету.

Исаковић је 35. лауреат овог угледног и највишег сталешког признања за глуму, које носи име по чувеном глумцу Добрици Милутиновићу /1880-1956/.

Предсједник жирија за додјелу ове награде Вида Огњеновић истакла је да је Исаковић глумац око кога се улоге отимају и да је он сам читав глумачки ансамбл.

Награда се састоји од златне копије прстена Добрице Милутиновића и уникатне осликане дипломе на пергаменту.

Борис Исаковић завршио је Академију уметности у Новом Саду, у класи професора чувеног позоришног и филмског редитеља Боре Драшковића.

Био је стални члан и првак драме Српског народног позоришта /СНП/ у Новом Саду. Од 2000. је самостални умјетник, а од 2012. године је био директор драме СНП-а, гдје је остварио многе значајне улоге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана