Аудио-визуелни центар Српске на ФЕСТ-у у Београду

СРНА
Аудио-визуелни центар Српске на ФЕСТ-у у Београду

БАЊАЛУКА- Аудио-визуелни центар Републике Српске учествоваће на 52. Међународном филмском фестивалу /ФЕСТ/, који се одржава до недјеље, 3. марта, у Београду, саопштено је из овог центра.

Директор Аудио-визуелног центра Републике Српске Ања Илић присустваће 1. марта премијери филма "За данас толико" аутора Марка Ђорђевића у 19.30 часова у "М:ТС" дворани у Београду.

Из Аудио-визуелног центра наводе да је ријеч о филму подржаном 2022. године на првом конкурсу за суфинансирање производње филмова мањинских копродукција који је расписао овај центар.

"Значајно је што је овај филм уврштен у главни такмичарски програм Фестивала и што ће премијерно приказивање имати на ФЕСТ-у", истичу из Аудио-визуелног центра.

Илићева ће 2. марта учествовати у панел-дискусији у оквиру програма ФЕСТ-а "Фест-про" у "М:ТС" дворани и представити активности Аудио-визуелног центра Републике Српске.

Из Аудио-визуелног центра напомињу да ће бити представљени јавни конкурс за суфинансирање производње филмова мањинских копродукција који расписује Центар, мапа филмских локација у Републици Српској, те уредба о условима и поступку додјеле подстицаја инвеститору који у Српској производи аудио-визуелно дјело, а коју је донијела Влада Републике Српске ради развоја домаће филмске индустрије и привлачења страних продуцентских кућа да снимају у Српској.

ФЕСТ је незаобилазна тачка у културном животу Београда гдје се приказују највреднија остварења из свјетске и домаће кинематографије, којих ће ове године бити приказано 108 у шест београдских дворана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана