У петак почињу "Видаковићеви дани културе"

Срна
У петак почињу "Видаковићеви дани културе"

РУДО - Манифестација "Видаковићеви дани културе", којом се подсјећа на значај књижевника Милоша Видаковића, биће одржана од петка до недјеље, 26. до 28. новембра.

У петак, првог дана, од 18.00 часова биће одржана изложба слика "Андрићева лица" Весне М. Нешковић у Галерији Дома културе.

На свечаној академији која је заказана за 19.00 часова учествоваће књижевник Перо Зубац, глумица Маја Колунџија, вокални солиста Тања Милановић и инструменталисти Милош Зубац и Драшко Спасојевић.

Другог дана од 18.00 часова биће одржана промоција књиге "Дневник ратног хирурга" у издању Новинске агенције Републике Српске СРНА, о којој ће говорити Бранислав Илић и Зоран Жужа.

Исте вечери од 19.00 часова услиједиће књижевно вече на којем ће учествовати Здравка Бабић, Бранислав Илић, Драган Папоњак и Радомир Рашо Јагодић, а потом проглашење побједника Међународног пјесничког конкурса "Милош Видаковић 2021".

Од 19.00 часова биће одиграна монодрама "Има нека тајна веза" глумца Милана Димића.

У недјељу, 28. новембра, од 18.00 часова биће одржано вече фолклора, на којем ће наступити културно-умјетничка друштва "Весна" Мојковац, "Фра" Чачак и "Просвјета" Рудо.

Од 19.30 часова биће одиграна позоришна представа "Зона сумрака", у извођењу Драмске секције "Просвјета" Рудо.

Организатори манифестације су општина Рудо у сарадњи са установама "Просвјета" и "Манојло Илић".

Манифестација "Видаковићеви дани" покренута је 2000. године са жељом да се будући нараштаји подсјете на истакнуту личност рођену у Рудом која је током живота оставила траг у култури и историји ове општине.

Милош Видаковић рођен је 1891. године у Рудом. Био је пјесник, књижевни критичар и члан организације "Млада Босна". Видаковић је био пријатељ Иве Андрића.

Преминуо је 1915. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана