Промовисана "Мала збирка великих промисли"

Srna
Foto: Srna

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- У Источном Сарајеву вечерас је одржана промоција књиге "Мала збирка великих промисли" аутора Миливоја Јанковића у којој се налазе изреке древних мудраца, мислилаца и појединих народних епских пјесама.


Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац изразила је задовољство што је ова установа омогућила Јанковићу право издаваштва, те подсјетила да ово није прва Јанковићева књига коју је Матична библиотека промовисала ове године.

"Матична библиотека је врло радо прихватила ову сарадњу јер се ради о завичајном аутору са наших простора и надамо се да ће се ова сарадња наставити", истакла је она.

Јанковић је новинарима у Источном Сарајеву рекао да је књигу почео писати прије 30 година, када је у свесци почео биљежити поједине догађаје, изреке али и лијепе мисли које је желио да прикаже читаоцима.

"Прикупио сам мисли из народа, пословице, животна правила, народне изреке и мудрости као једну цјелину, док су друга цјелина мисли из Светог писма, хришћанских правила, Старог и Новог завјета, наших светитеља, а касније сам то проширио и на мисли, изреке и цитате учених али и обичних људи", рекао је Јанковић.

Он је додао да у књизи, која има 620 страница, није посебно издвајао цитате светитеља, филозофа и писаца него је те појмове настојао да повеже у једну мисао.

"Да књига не би била сувопарна, мало сам проширио убацивањем народних здравица и неким стварима које смо заборавили као што је стара химна Краљевине Србије", истакао је аутор.

Јанковић је за наредни период најавио промоцију књиге у Хан Пијеску и Палама.

Промоција је одржана у просторијама Матичне библиотеке Источно Сарајево. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана