Промовисан роман “Дах Божји”

Срна
Промовисан роман “Дах Божји”

ЗВОРНИК - На платоу љетне позорнице у Зворнику вечерас је промовисан роман “Дах Божји” аутора Жељка Несторовића поријеклом из Бијелог Поља, а који живи и ради у Зворнику.

Роман “Дах Божји” изашао је у издању зворничке издавачке куће “АСоглас”.

Несторовић је изразио задовољство што је овом промоцијом разбијена учмалост коју је са собом донио вирус корона, али са поруком да се ипак треба придржавати свих прописаних превентивних мјера.

Он је навео да је радња романа прича о љубави двоје младих у савременом свијету са свим проблемима, недаћама и борбама, додавши да је у роману убачен и мотив праштања.

“Романом сам хтио да покажем да љубав није нешто врхунско, него да има још један значајан ниво, а то је праштање када човјек постаје много бољи него што уствари јесте”, рекао је Несторовић.

Према његовим ријечима, у позадини сваког романа, а написао их је до сада пет, основа је вјеровања у нешто добро, у љубав, пријатељство, у неко боље сутра којем сви теже и желе да остваре.

Рецензент Андреа Радиша сматра да је у савременом свијету у коме су врлине скрајнуте и у коме се неријетко живи по приципу “око за око, зуб за зуб”, и у коме нико нема времена за себе, а посебно за друге, Несторовић приказује јунака који својом величином и врлинама одудара од данашњег времена.

“Роман неће оставити равнодушним читаоца који је спреман да направи претрес својих сјећања и да одговори на питања која се намећу читањем овог књижевног дјела”, рекла је Радиша.

Рецензент Александра Петровић Матић рекла је да је Несторовић у роману вјешто обликовао ликове и ситуације са којима читалац ступа у невјероватно дубоку интимну везу баш због љепоте мушко-женске везе.

Представник издавачке куће “АСоглас” Дејан Спасојевић рекао је да је “Дах Божји” први роман који се провише у Зворнику, након шест мјесеци од када је проглашена епидемија вируса корона.

“Драго ми је да смо почели са промоцијом, овога пута на отвореном, да се врати тај дио културног живота, да људи једноставно задовоље потребу за овом врстом културе”, рекао је Спасојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана