Преминуо глумац Марко Живић

Танјуг
Преминуо глумац Марко Живић

БЕОГРАД - Филмски, телевизијски и позоришни глумац Марко Живић преминуо је данас у Београду у 49 години, потврђено је Танјугу у Београдском драмском позоришту.

Живић је рођен 4. априла 1972. године у Крушевцу, а студије глуме је завршио 1995. године на Академији умјетности у Новом Саду.

Радио је у позоришту и на филму - био је у сталној глумачкој постави Позоришта на Теразијама и стални члан Београдског драмског позоришта гдје је играо у представама "Кад су цвјетале тикве", "Не играј на Енглезе", "Свирај то поново", "Сем", "Лет изнад кукавичјег гнијезда" и "Делиријум тременс".

Међу његовим најзначајнијим улогама на екрану биле су роле у филму и серији "Монтевидео, Бог те видео!", "На путу за Монтевидео", “Сјенке над Балканом", "Београдски фантом", "Фолк" и другим.

Поред тога, давао је глас тајном агенту Изију, медвједу Балуу у српској верзији "Књиге о џунгли 2", Ним Галуу у синхронизираном филму "Епик", Рафаелу у филмовима "Рио" и "Рио 2", Миру у филму "Артур и Минимоји" и мишу Мортону у синхронизованој верзији "Хортона".

Водио је емисију "Марко Живић шоу" на Фокс ТВ и квиз од пет циклуса "Здраво Европо", а од 2015. године је учествовао и у талент-шоу програму "Аудиција" као један од чланова жирија.

Добитник је многих награда и признања.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана