Представљена збирка пјесама "Корак до сна"

Срна
Представљена збирка пјесама "Корак до сна"

ЗВОРНИК - У зворничком Дому омладине вечерас је представљена збирка пјесама "Корак до сна", аутора Миладе Тандарић Капетановић са Пала.


Издавачи књиге су зворничка издавачка кућа "АСоглас" и Клуб писаца "Вуково перо" из Лознице.
Капетановићева је рекла да су пјесме, којих у овој књизи има педесетак, настале као израз жеље за достизање могућег и трагања за неоствареним сном у отуђеној стварности.

"За остварење могућег губи се одлучујући корак, али нада остаје у предсобљу сна, чекајући одлучујући корак да стих постане стварност", истакла је она.

Рецензент књиге Љутомир Рундић Романијски рекао је да аутор ове збирке пјесама пише о љубави, те да је тешко докучити њену мисао док читалац не прочита све што је спаковала између корица.

"Мислим да ће сваки читалац тек послије прочитане књиге доћи до тога који је то корак који аутору књиге недостаје до сна", рекао је Рундић и запитао да ли је то љубав коју Капетановићева провлачи кроз цијелу књигу или је њена намјера да читалац само дође до закључка.

"У сваком случају, Капетановићева се овом књигом доказала и показала да је већ формиран и зрео пјесник који у припреми већ има осамдесетак нових пјесама", рекао је Рундић, који је и књижевник и пилот у пензији.

Рецензент Свјетлана Самарџија написала је да у времену када све прошло блиједи, а праве вриједности губе свој значај, аутор враћа наду да је можда могуће једног дана поново љубав ставити као покретач свега.

Уредник и издавач књиге Дејан Спасојевић сматра да је збирка пјесама "Корак до сна" спој аутобиографског и емотивног, што није лако писати.

"Изнијети пред публику све оно што човјека тишти, значи ауторово аутобиографско казивање и преживљавање сваког стиха као исјечка из стварног живота", рекао је Спасојевић.

Он је изразио задовољство што је књига напокон представљена публици јер, иако је изашла из штампе прије више од једне године, због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона није раније представљена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана