Онлајн програм Народне и универзитетске библиотеке РС

Г.С.
Онлајн програм Народне и универзитетске библиотеке РС

"Књижевна истрага" је онлајн програм библиотеке покренут како би сви заинтересовани могли, у вријеме пандемија, из сигурности свог дома прати разговоре о новим књигама, књижевним дешавањима и феноменима.

Каже Тања Ступар Трифуновић, водитељка програма Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске. Прва епизода програма одржаће се сутра у 19 часова.

Гости у овом програм су Стево Грабовац, Мирослав Гојковић и Горан Вукојевић.

– У првој епизоди представљамо нову, заједничку књигу поезије Стеве Грабовца, Мирослава Гојковића и Горана Вукојевића "Љубав, самоћа, тишина". Сваки од њих има своју једниствену поетику, а оно што осим вишегодишњег пријатељства дијеле је генерацијски ратни и поратни период који је утицао како на њихове животе, тако и на њихово писање. У свом осврту на поменту књигу писац Ото Хорват каже – Понекад нам се деси да наиђемо на књигу правог песника и то се одмах препознаје. По темама, по искрености, по лепоти, по болу. У овом омнибусу су се нашла тројица правих песника, изграђених поетика и чистих песама. Ја сам се данима сећао појединих слика, стихова и речи из ове збирке. И то ми се не дешава често, иако свакодневно много читам. Да ме уметност помери, обогати – рекла је Тања Ступар Трифуновић, преноси Српскинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана