Окончани књижевни сусрети “Симеон Милутиновић Сарајлија”

Срна
Окончани књижевни сусрети “Симеон Милутиновић Сарајлија”

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Пјесничком вечери Горана Врачара и Јелене Глишић, као и проглашењем побједника рецитаторског такмичења дјеце из три основне школе са подручја Источне Илиџе, вечерас су званично завршени Други међународни књижевни сусрети “Симеон Милутиновић Сарајлија”.

Глишићева је новинарима рекла да је Сима Милутиновић неправедно запостављен у српској књижевности, те да је добро што постоји једна оваква манифестација посвећена управо њему.

Она је навела да је публика вечерас имала прилику да чује озбиљну поезију, претежно психолошке и пјесме о животу, те истакла да су стихови одраз неких њених мисли, размишљања и дилема.

Трилогијом о слободи и новим романима “Доктор” и “Умјетник” представио се српски књижевник Саша Еди Ђорђевић. Он је рекао да му част што је вечерас у прилици да о својим дјелима говори пред публиком у Источном Сарајеву.

Ђорђевић је нагласио да му је жеља да га публика доживи као српског књижевника, с обзиром на то да су његове књиге везане за српски народ и тичу се националне историје од Турака па на овамо.

Најуспјешније на такмичењу у рецитовању пјесама Алексе Шантића биле су ученице Основне школе “Петар Петровић Његош” - Лана Пантић прво, Александра Гајић друго и Николина Радовић треће мјесто, које су награђене са по 150, 100 и 50 КМ.

Књижевни сусрети се одржавају у организацији Центра за културу и информисање Источна Илиџа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана