Одржано књижевно вече Бранислава Јанковића

Срна
Одржано књижевно вече Бранислава Јанковића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Популарни нишки писац Бранислав Јанковић, познат по књигама које је темељио на српској народној традицији, вјеровањима, легендама и обичајима, вечерас је одржао књижевно вече у Источном Сарајеву и читаоцима представио роман "Зидање амбиса".

Аутор је рекао да је роман "Зидање амбиса" прича из 14. вијека и времена када су се градили Високи Дечани, прича о пријатељству, забрањеној љубави.

"Пресликао сам данашње време и вратио у 14. век јер када почнете да проучавате српску историју схватате да се ништа није променило. То је прича о нама самима, какви смо можда могли бити, а нисмо постали", рекао је Јанковић.

Осим о "Зидању амбиса", Јанковић је говорио и о својих осталих шест романа, наглашавајући да му је годила интеракција са читаоцима у Источном Сарајеву.

"Наша историја је таква да, где год да загребете, наћи ћете неку интересантну тему која ће привући пажњу људи који воле да читају, без обзира на то да ли је реч о 14. или 19. веку. Пуно пишем о Обреновићима, о династији за коју сматрам да смо је прерано убили", рекао је Јанковић.

Књижевно вече Бранислава Јанковића одржано је у организацији Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Његови романи су међи најчитанијим књигама у библиотекама, а роман "Сузе Светог Николе" се обрађује у изборној лектири у многим средњим школама у Србији.

Осим романа "Сузе Светог Николе" и "Зидање Амбиса", Јанковић је објавио и романе "О вуковима и сенкама", "Ветрови зла", "Пета жица" и "Гвоздени облаци".

"Зидање амбиса" је прича са поетским набојем, а дешава се у Манастиру Високи Дечани и према рецензији - ријеч је о роману о бурним временима, малим људима, јаким женама и владарима, оцеубицама, слијепим свецима и о великој љубави.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана