Објављена књига "Спутане руке слободе" Драгана К. Велеушића

С. Ђ.
Објављена књига "Спутане руке слободе" Драгана К. Велеушића

БАЊАЛУКА - Књига "Спутане руке слободе", аутора протојереја ставрофора Драгана К. Велеушића, који је поријеклом из Кнежева, а живи и ствара у Милвокију недавно је изашла из штампе.

Дјело је својеврсна књижевна шареница, саткана од прозе и поезије, којом је аутор испричао причу о свом животу, од дјетињства на родној Равној Врховини до одраслог доба у Америци.

- Проповједник и исповједник, протојереј ставрофор Драган К. Велеушић као књижевник преузео је на себе у књизи "Спутане руке слободе", у тој својеврсној књижевној шареници, да се докаже и покаже као срећно и дуговјечно живећи родољубац сузоточиви. Прозом, поезијом и мислионицом остварује се исказивање себе, овоживећег, онаквог какав јесте и какав је био у стварном животу и трајању, али и слутећи онаквим какав ће бити у ономе животу - наведено је у рецензији, коју су написали књижевници Стевка Козић Прерадовић и Ранко Прерадовић.

Додаје се да је у књизи аутор описао дјетињство, младост, завичај, али и величанствени свијет, "сањану Америку".

- Ту су раскаљани путеви влашићки, мокри опанци и њежни јагањци, као и неодољива свјетла Милвокија - стоји у рецензији књиге "Спутане руке слободе".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана