Несторовићу златна плакета “Струмица 2013”

Агенције
Несторовићу златна плакета “Струмица 2013”

Струмица - Познати новосадски сатиричар Нинус Несторовић освојио је Златну плакету за афоризам на 14. Међународном фестивалу афоризма и карикатуре “Струмица 2013”, преносе агенције.

Сребрну плакету добио је Миле Ђорђијоски из Кичева, а бронзану Миливоје Јозић из Београда.

Дипломе и похвале добили су Јонко Бонов из Бугарске, Екрем Мацић из БиХ, Милан Тодоров и Александар Чотрић из Србије, Љупка Цветанова, Ристо Филчевски и Атанас Крлевски из Македоније, те Живко Продановић из Хрватске.

Златну плакету за најбољу карикатуру добио је Луис Пол Пострузин из Аустралије, сребрну Доре Аксинте из Румуније, а бронзану Ивајло Цветков из Бугарске.

Отварање изложбе карикатура и додјела награда за најбоље афоризме и карикатуре биће уприличено 18. марта у Струмици - најављено је из Друштва књижевника Војводине, Секција хумориста и сатиричара.

Жиријем Фестивала предсједавао је Васил Толевски из Македоније, а у жирију, који је 26. фебруара изабрао награђене афоризме и карикатуре, били су и Милен Миливојевић из Србије, Валери Александров из Бугарске, Александар Филев из Македоније и Марјан Пецев – Захов из Македоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана