Конкурс за додјелу “Просвјетине стипендије Владимир Ћоровић”

Срна
Конкурс за додјелу “Просвјетине стипендије Владимир Ћоровић”

Мостар - Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Мостара расписао је конкурс за додјелу “Просвјетине стипендије Владимир Ћоровић” за ђаке и студенте са подручја Херцеговине за школску и академску 2019/2020. годину.

Стипендије за ученике од 1. до 6. разреда основне школе износе 500 КМ, а за основце од 6. до 9. разреда 600 КМ.

За ученике од 1. до 4. разреда средње школе стипендије износе 700 КМ, за редовне студенте 1.000 КМ и за постдипломце према одлуци Просвјетине комисије за додјелу стипендија, саопштено је из мостарске “Просвјете”.

На конкурс је потребно послати опширну молбу и писмо намјере у коме треба навести да ли су корисници неге друге стипендије, затим потврду о социјалном статусу родитеља или изјаву о економској ситуацији у породици, потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару, долини Неретве и Херцеговини, те кућну листу.

Ђаци треба да пошаљу и ђачке књижице или свједочанства за све завршене разреде, а студенти индексе и свједочанаства средње школе, те потврде о редовно школовању.

Критеријуми за додјелу Просвјетиних стипендија су успјех у школи или на факултету, тенденција успјеха у периоду од три школске године, економска ситуација у породици, повезаност и активности у српској заједници у Мостару, долини Неретве и Херцеговини.

Комисија ће додатно бодовати и начин писања молбе, као и број чланова домаћинства, а у конкурсу се наводи да из једног домаћинства може бити само један корисник Просвјетине стипендије.

Конкурс је расписан до 27. септембра. Документација се доставља лично или поштом на адресу Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” – Градски одбор Мостар, Улица Конак број 7, 88000 Мостар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана