Књижевно вече са Тањом Ступар Трифуновић

Срна
Књижевно вече са Тањом Ступар Трифуновић

ПРИЈЕДОР - У градској читаоници у Приједору вечерас је одржано књижевно вече са бањалучком књижевницом Тањом Ступар Трифуновић.

Вече је било замишљено као представљање њене три посљедње књиге, два романа: "Сат у мајчиној соби" и "Од кад сам купила лабуда", те њен најновији, графички роман "Море је било мирно".

"Жељели смо да дамо неки заједнички осврт на ове три књиге и ако бисмо жељели да извучемо заједничку црту, све три се на неки начин баве породицом, породичним односима гдје су увијек жене у неким породичним, пријатељским и љубавним релацијама", рекла је новинарима Трифуновићева.

Она је додала да су у њеном фокусу интимни и лични породични односи, и то је нешто што је годинама занима кроз писање.

"Сматрам да су ти лични односи огледало свих односа и ситуација које имамо у животу и у свијету око себе, заправо те микроприче одражавају макроприче и оне су у некаквом суодносу. Увијек сам доживљавала да се више може у писању може рећи кроз мале приче које негдје у позадини дају тај шири друштвени контекст него амбциозно ући у велике приче па се негдје изгубите и теже је емотивно се повезати са читаоцем", истакла је Трифуновићева.

Она је додала да тренутно пише нови роман и нову књигу поезије.

Организатор ове вечери била је приједорска Народна библиотека "Ћирило и Методије".

"Велика нам је част што смо имали прилику да угостимо ову књижевницу која радо долази у Приједор и што смо вечерас представили дио књижевног опуса", истакла је вршилац дужности библиотеке Гордана Вила.

Она је новинарима изјавила да је данас затворен конкурс за избор публиковних дјела завичајних писаца који је организовала приједорска библиотека и да ће резултати бити познати 1. децембра.

"Ново савјетодавно тијело, Програмски савјет, одлучиће која су то најбоља дјела од ових који су конкурисали и који ће имати прилику да их библиотека у првој половини 2022. године промовише", рекла је Вила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана