„Ишчашено перо“ пред читаоцима

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- Прва књига новинарке и књижевнице са Сокоца Бојане Марковић под насловом „Ишчашено перо“ изашла је из штампе и до краја јуна биће представљена домаћој публици.

Марковићева је појаснила да је у питању збирка 55 пјесма и пет кратких прича, те да намјерава објавити и другу књигу у којој ће се представити са кратким причама и есејима.

„Љубитељи поезије су у протекле три године пратили мој стваралачки рад на Фејсбук страници Ишчашено перо уз низ похвала, што ми је дало снаге да истрајем да моја прва књига угледа свјетло дана и изађе гордо пред читаоца“, рекла је Марковићева Срни.

Марковићева је навела да јој је посебна част што је рецензент њене књиге писац Аћим Тодоровић из Власенице, стваралац чије име завређује поштовање у књижевним круговима.

Тодоровић је у рецензији навео да Марковићева показује изузетну вјештину писања, како у поетском, тако и у прозном облику, што јесте крајњи циљ - са што мање ријечи казати што више.

Књига је издата у 300 примјерака, од којих је један број намијењен тржишту у Србији, а дио у Српској, гдје ће обогатити и полице библиотеке у Основној школи и Народној библиотеци на Сокоцу. Издавач је Креативна радионица Балкан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана