И даље најпродаванија дјела Иве Андрића

срна
Foto: архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У књижарама Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске, у области белетристике поново је најпродаваније дјело било "На Дрини ћуприја" Иве Андрића.

У саопштењу Завода се наводи да је већ традиционално високо на листи најпродаванијих дјело "Горски вијенац" Петра Петровића Његоша, а овим класицима српске књижевности на трећем мјесту придружила се такође Андрићева "Травничка хроника".

Најпродаванија књига за дјецу била је "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру" Берислава Благојевића, а слиједи "Кућа времена" Јелене Којовић Тепић, те "Пјесмице и успаванке" које је приредио Данијел Дојчиновић.

Најпродаваније издање Завода за уџбенике и наставна средства из области стручне литературе било је издање "Проговори да видим ко си" Слободана Роксандића, које је објављено у сарадњи са удружењем "Изражајност" из Београда.

Слиједи "Практични језички савјетник", Милорада Телебака, те "Уставно право" Горана Марковића.

Најпродаваније дјело других издавача по резултатима из Заводових 20 књижара широм Републике Српске је дјело "Романи" Иве Андрића у издању "Лагуне".

"Издањима овог издавача припала су и преостала два мјеста на нашој топ листи и то друго мјесто за дјело Корени, Добрице Ћосића, а треће за Белешке једне Ане, Мома Капора", наводи се у саопштењу.

Општи утисак је да су и даље најтраженија дјела такозвани класици српске књижевности и дјела аутора попут Андрића, Његоша, Ћосића, Капора.

У великом проценту су се ове године читала и дјела аутора савремене српске књижевности, али и велики број књига за дјецу домаћих аутора.

"Не заборавите да је књига један од најљепших поклона за празнике. Обрадујте некога добром књигом из богате понуде наших књижара", поручују из Завода за уџбенике и наставна средства.

У саопштењу се наводи да ће 2021. годину памтити по неколико сјајних књига које су објавили, на првом мјесту су романи награђени на конкурсима "Златна сова" и "Совица".

Иза Завода за уџбенике и наставна средства је много успјешних промоција, сајамских акција и дружења читалаца са ауторима у складу са важећим епидемиолошким мјерама.

"Захвални смо свим нашим купцима и посјетиоцима који су и ове године највише повјерења имали у наше књижаре", додају из Завода

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана