Бијељина: Књижевно вече “Са завичајним писцима”

Срна
Бијељина: Књижевно вече “Са завичајним писцима”

БИЈЕЉИНА - Књижевни клуб “Јован Дучић” и Народна библиотека “Филип Вишњић” у Бијељини организовали су књижевно вече “Са завичајним писцима” на којем се публици представило осам аутора из Семберије.

Предсједник Књижевног клуба Радмила Ђокић рекла је да су бијељински пјесници послије 14 мјесеци од почетка пандемије први пут поново уживо са суграђанима подијелили радост стварања у радосној недјељи по Васкрсу.

- Ово је наше 43. књижевно вече у Народној библиотеци “Филип Вишњић”, специфично због поштовања епидемиолошких мјера и са само 20 учесника у сали, али на радост пјесницима и нашој вјерној публици јер сви смо се зажељели дружења - изјавила је Ђокићева новинарима.

Она је додала да Књижевни клуб “Јован Дучић” у Бијељини има 22 члана.

Повратком аутора и публике у Народну библиотеку “Филип Вишњић” задовољна је и вршилац дужности директора ове установе Жељана Арсеновић која је истакла да су прво књижевно вече након више од годину дана од почетка пандемије организовали уз предузимање свих неопходних хигијенско-епидемиолошких мјера и поштовање препорука Института за јавно здравство Републике Српске, Републичког и градског кризног штаба.

Она је додала да у овој ситуацији свечана сала Библиотеке може да прими 20 посјетилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана