"Баба у пубертету" и "Јунак у трегерима" одушевили малишане у Амфитеатру "Бели Вук" у Тврдимићима

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- У Амфитеатру "Бели Вук" у Тврдимићима данас су, у оквиру програма 19. Међународног фестивала поезије за дјецу и омладину Источно Сарајево, пјесници Тоде Николетић и Јово Чулић промовисали своје нове књиге "Баба у пубертету", односно "Јунак у трегерима".

У овом догађају учествовали су ученици основних школа "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву, "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи, "Јован Дучић" у Касиндолу и "Алекса Шантић" у Војковићима, који нису крили своје задовољство током дружења са познатим дјечијим пјесницима.

Стихове су говорили, али и са њима пјевали и разговарали, Тоде Николетић, Душан Поп Ђурђев, Мирко Вуковић, Јово Чулић, Недељко Зеленовић, Борис Ђорем, Марјана Петронић, док је у музичком програму наступио Бранимир Росић са "Чаролијама летеће гитаре".

Затварање Фестивала планирано је за сутра у Љетној учионици Основе школе "Свети Сава" под мотом "Пјесме награђених", када ће магистар књижевноисторијских наука Данијела Мрда, која је и директор ове школе, прогласити побједнике 19. Међународног фестивала поезије за дјецу и младе, на који је пристигло 720 дјечијих радова.

Медијима ће са овог догађаја бити прослијеђено саопштење.

Награђене пјесме у наредном периоду биће прочитане у основним школама на подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, на часовима српског језика.

Организатор Фестивала Продукција "Форум театар" из Источног Сарајева обезбиједио је да све активности буду спроведене у складу са препорукама и мјерама против ширења вируса корона које су прописале надлежне институције у Републици Српској.

Међународни фестивал поезије за дјецу и младе у Источном Сарајеву традиционално подржавају Министарство просвјете и културе Републике Српске и Министарство спољних послова - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а медијски спонзори су Новинска агенција Републике Српске - СРНА и Радио-телевизија Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана