Златни медвјед иранском филму "Нема зла"

Срна
Златни медвјед иранском филму "Нема зла"

БЕРЛИН - Филм "Нема зла" иранског редитеља Мохамада Расулофа добитник је Златног медвједа на филмском фестивалу у Берлину, рекао је предсједник жиријБЕРЛИН - Филм "Нема зла" иранског редитеља Мохамада Расулофа добитник је Златног медвједа на филмском фестивалу у Берлину, рекао је предсједник жирија глумац Џереми Ајронс.а глумац Џереми Ајронс.

Овај филм, који представља студију и критику смртне казне у Ирану, сниман је у тајности.

Расулофу, који у овом филму прати четири особе које треба да изврше егзекуцију, као и њихове моралне изборе и одлуке, Иран није дозволио да напусти земљу и дође у Берлин.

Његова ћерка Баран, која игра у овом филму, преузела је награду у име оца.

"Пресрећна сам због ове награде, али сам у исто вријеме тужна јер је она за једног филмског ствараоца који није могао да буде овдје вечерас", рекла је Баран.

Сребрног медвједа, односно награду жирија, добио је амерички филм "Никад ријетко понекад увијек", док је Сребрног мевдједа у категорији најбољег редитеља добио редитељ из Јужне Кореје Хонг Сансу за филм "Жена која је трчала".

Сребрног медвједа за најбољу глумицу добила је њемачка глумица Пола Бер за улогу у филму "Ундин", а исту награду за најбољег глумца добио је италијански глумац Елио Ђермано за улогу у филму "Сакривени".

Италијански филм "Лоше приче" добио је Сребреног медвједа за најбољи сценарио.

Српски филм Срдана Голубовића "Отац", добио је двије награде на овогодишњем 70. Берлинском фестивалу – награду публике у селекцији "Панорама" и награду Екуменског жирија, објављено је на сајту Фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана