Завршено снимање филма „Траг дивљачи: Омаж црном таласу Живојина Павловића

Б. П.
Завршено снимање филма „Траг дивљачи: Омаж црном таласу Живојина Павловића

Завршено је снимање новог домаћег филма „Траг дивљачи“, режисера и сценаристе Ненада Павловића. Сценарио је заснован на неколико романа једног од најзначајнијих филмских аутора на овим просторима Живојина Павловића.

„Траг дивљачи“ нас враћа на сам крај седамдесетих година 20. вијека, у измишљену варошицу у источној Србији, где ће се након бруталног убиства које је потресло југословенску јавност, укрстити путеви амбициозног новинара који открива мрежу скривених породичних тајни, комунистичких злочина и мрачну прошлост потпуковника УДБЕ. Филм редитеља Ненада Павловића омаж је црном таласу чији је један од родоначелника Живојин Павловић.

-Кажу када редитељ има тако велики утицај као што је имао Живојин и када је тако широкогруд, има лепезу изражавања, онда је то велико дрво које има огромну крошњу и сада младо дрвеће, то су његова дјеца која расту ту поред, морају да нађу свој макар кривудави пут, трачак свјетлости, воду која допире да би отишли изнад- тврди глумица Милена Павловић.

Звучна глумачка имена оживили су инспиративну епоху – Радивоје Буквић, Мики Манојловић, Нада Шаргин, Драган Бјелогрлић. У мистерионој причи, која је и породична драма, Милена Павловић тумачи лик Сибинике.

-Сибинка је једна локална алапача. Ја немам неку велику улогу која се протеже кроз цијели филм, али имам добре пунткове на мјестима на којима је занимљиво да се деси нешто неочекивано и у самом стилу глуме и у самом стилу лика-додаје глумица.

Последња клапа филм-ноара „Траг дивљачи“, снимљеног уз подршку Филмског центра Србије, пала је у Београду 15. априла, симболично – на дан рођења Живојина Павловића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана