Зафрановић за "Глас Српске": Долазим у Бањалуку због снимања филма "Дјеца Козаре"

Вељко Зељковић
Зафрановић за "Глас Српске": Долазим у Бањалуку због снимања филма "Дјеца Козаре"

ПРАГ - Један од највећих екс-југословенских и европских филмских режисера Лордан Зафрановић боравиће 2. и 3. марта у Бањалуци те ће се том приликом састати са културним радницима из Српске с којима ће разговарати о својим плановима да сними филм "Дјеца Козаре".

Потврдио је ово за "Глас Српске" сам Зафрановић који је истакао како је циљ ове посјете да се пронађу евентуални партнери из Српске који би финансијски подржали снимање овог историјског филма који се бави страдањем дјеце са Козаре у вријеме НДХ.

- У овом тренутку не могу вам више рећи, јер је организацију мог доласка у Бањалуку на себе преузео продуцент овог филма - истакао је он додајући да ни након свих перипетија у вези са сценаријем није одустао од снимања овог филма. 

Филмски центар Србије је средином прошле године одлучио да финансијски подржи снимање овог филма, али, како каже Зафрановић, ради се о средствима која нажалост нису довољна за снимање једног овако великог и захтјевног филмског пројекта на којем он ради већ готово 30 година.

- Видјећемо шта ће бити у Бањалуци. У сваком случају покушаћу да нађем и коопродуценте у Хрватској, јер мислим да је и њој потребан један овакав филм и да је то начин да она са себе скине ту сјену усташтва – поручио је Зафрановић који посљедњих десетак година живи и ради у Прагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана