Владимиру Гвојићу уручена награда “Цар Константин”

Срна
Владимиру Гвојићу уручена награда “Цар Константин”

БЕОГРАД - Нишки филмски сусрети вечерас су свечано затворени додјелом награда најбољим глумцима, а други пут у историји фестивала награду “Цар Константин” добио је глумац који није завршио глумачку академију, Владимир Гвојић (први је био Павле Вуисић).

Гвојић је ово глумачко признање добио за улогу Салета у филму “Један сасвим нормалан дечко А.С. (25)”.

“Играти младе мангупе је већ много пута одиграно, али он доноси београдски асфалт у најлепшем духу: бескомпромисно, шармантно и са стилом, играјући се игре живота и смрти, тражећи сопствени идентитет, али и идентитет окружења, заточен у бруталну архитектуру живота, који није бирао. Суптилним тумачењем лика успева да сву трагичност уведе лаганим, ненаметљивим средствима,” преноси Famesoutions образложење жирија фестивала.

Гвојић је рекао да је тешко једном младом глумцу, и прије свега филмофилу, који добије награду коју су имали један Павле Вуисић, Гага Николић, Бата Живојиновић, да каже нешто паметно у таквом тренутку.

"Тако да бих само захвалио свима из фестивала, екипи филма ''Један сасвим нормалан дечко А.С. 25'' и редитељки која је имала поверења да ми додели ову улогу,” казао је Гвојић коме је ово прва главна улога у дугометражном филму.

Редитељка Милена Грујић је свој дипломски филм снимила по сопственом сценарију, инспирисана истинитом причом која се одиграла у једном београдском насељу. Главне улоге су повјерене Владимиру Гвојићу и Николи Шурбановићу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана