У Сарајеву почело снимање новог филма Даниса Тановића

ГС
У Сарајеву почело снимање новог филма Даниса Тановића

Данис Тановић, у оквиру пројекта “Сарајево град филма за глобалне екране”, данас је у Сарајеву почео снимање свог новог филма, под називом “Десет у пола”.

Филм се догађа у пандемијом погођеном Сарајеву и прати двојицу сарајевских ћевабџија, пријатеља и антипода који се сукобљавају око квалитете ћевапа у њиховим радњама, заправо преиспитујући животне одлуке и прихватајући неминовне промјене.

Све се у Сарајеву може исмијавати и бити тема вицева, осим једне ствари, каже Тановић, а то је одговор на питање: Гдје су најбољи ћевапи у Сарајеву.

Тановић у овом филму поново сурађује с Бранком Ђурићем Ђуром и Изудином Бајровићем, након филмова “Ничија земља” и “Смрт у Сарајеву”, а уз Ђурића и Бајровића у главним улогама су и млади глумци са Академије сценских умјетности у Сарајеву Керим Чутуна и Хелена Вуковић.

У глумачкој постави су и Ања Матковић, Горан Навојец, Нермин Тулић, Медиха Муслиовић, Давор Домазет, Алмир Палата Прле, Факета Салихбеговић Авдагић, Семир Кривић, Ермин Сијамија, Борис Лер, Санин Милавић, Мирвад Курић, Мирољуб Мијатовић, Армис Машић.

Сценаристи филма су Данис Тановић и Никола Купрешанин, директор фотографије Дамир Шагољ, сниматељ звука Предраг Додер, цастинг директорица Тимка Грин, костимографкиња Ина Арнауталић, сценографкиња Санда Поповац, а шминкерица Ламија Хаџихасановић Хоморац.

Филм Даниса Тановића продукују Обала Арт Центар, Сарајево Филм Фестивал и Турска државна радио-телевизија (ТРТ) у оквиру заједничког пројекта Сарајево град филма за глобалне екране (СЦФ ГС).

Продуценти филма су Мирсад Пуриватра, Амра Бакшић Чамо и Јован Марјановић, извршни продуцент Адис Ђапо. Креативна директорица пројекта Сарајево град филма је Изета Грађевић.

Пројекат “Сарајево град филма за глобалне екране” (СЦФ ГС) фокусира се на редитеље из Југоисточне Европе чији филмови су претходно приказани и награђени на Сарајево Филм Фестивалу. Тановићев филм је трећи у оквиру тог пројекта, након филмова “Добар дан за посао” (2018.) у режији Мартина Турка и филма “Концентриши се, баба” Пјера Жалице (2020.), преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана