У мултиплекс “Палас” стиже филм оскаровца Бреда Бирда

Мирна Пијетловић
У мултиплекс “Палас” стиже филм оскаровца Бреда Бирда

Бањалука - Љубитељи филмске фантазије и мистичне авантуре ускоро ће имати прилику да у бањалучком мултиплексу “Палас” уживају у новом филму двоструког оскаровца Бреда Бирда, филму “Сутроземља: Нови свијет”.

Сценарио и продукцију Берд је урадио заједно са Дејменом Линделофом.

Филм, наравно, долази из маштовитог “Дизнијевог” студија, а у овој интересантној причи главну улогу одиграо је холивудски глумац, оскаровац Џорџ Клуни.

Он утјеловљује улогу Френка Вокера, некадашњег генија који сусреће Кејси (Брит Робертсон), оптимистичну тинејџерку жељну знања са којом путује на посебну мисију.

Њихов задатак је да разоткрију тајне Сутроземље, смјештене негдје у времену и простору. Оно што ће учинити тамо промијениће и њих и свијет заувијек.

У осталим улогама се појављују Хју Лори, Рефи Кесиди, Томас Робинсон, Кетрин Хан, Тим Мекгро, Киген-Мајкл Ки и Џуди Грир.

“Волт Дизни пикчерс” првобитно је најавио филм под називом “1952” те је касније промијенио наслов покренувши спекулације да је филм базиран на земљи футуристичке тематике коју можемо пронаћи у “Дизнијевим” луна парковима. Датум премијере филма је 22. мај 2015, а тада ће се наћи на биоскопском репертоару мултиплекса “Палас”.

Филип Бредли Бред Берд је амерички режисер, продуцент, сценариста и глумац, а своју кинематографску каријеру почео је као аниматор. Берд се заљубио у умјетност анимације веома млад, а ментор му је био Милт Кал, један од “Дизнијевих” чувених Девет стараца.

Касније, Берд је радио за “Дизни” као аниматор, а написао је и сценарио за “Batteries not included”. Берд је радио као креативни консултант у серији “Симпсонови” првих осам сезона, гдје је помогао у развијању стила анимације у серији.

Филмови “Невиђени” и трећи по реду филм “Мућкалица” донијели су Берду “Оскара” за најбољи анимирани филм и номинацију за најбољи оригинални сценарио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана