Том Хенкс: Наставићу да глумим и након смрти

ГС
Том Хенкс: Наставићу да глумим и након смрти

Глумац Том Хенкс вјерује да би могао наставити да се појављивљује у новим филмовима након што умре, захваљујући моћи вјештачке интелигенције (AI).

Хенкс је за посљедњу епизоду „The Adam Buxton Podcasta“ казао да би, уколико би хтио, могао да представи серију од седам филмова у којима би имао 32 године све до судњег дана, преноси Кликс.ба.

- Свако сада може да се рекреира у било ком узрасту помоћу вјештачке интелигенције или deepfake технологије. Могао би да ме удари аутобус сутра и то би било то, али моје улоге могу да трају и трају - казао је Оскаровац.

“Осим сазнања да је то урадила вјештачка интелигенција или deepfake, ништа вам неће открити да то нисам ја те ће то имати и одређени степен квалитета живота”, навео је.

Бакстон је тада сугерисао да ће људи моћи да разликују AI Хенкса од праве верзије. Иако је Хенкс признао да његова AI верзија неће моћи имати исте перформансе као он сада, питао се хоће ли публици заиста сметати.

- Људи ће без сумње моћи разликовати, али питање је да ли ће им бити важно? - запитао се, “Постоје неки људи којима је свеједно, који неће правити то разграничење”.

Задатак стварања AI Хенкса би био олакшан јер су његов изглед и покрети снимљени за потребе филма “The Polar Express” из 2004. године, рекао је.

Хенкс је такође рекао да развој вјештачке интелигенције охрабрује филмске агенте да пишу уговоре како би заштитили ликове глумаца као интелектуално власништво.

- Могу вам рећи да се воде расправе у свим цеховима, свим агенцијама и свим правним фирмама како би се дошло до правних посљедица мог и туђих лица и гласова те како би сви остали наше интелектуално власништво - појаснио је.

Хенкс тренутно промовише свој дебитантски роман “The Making of Another Major Motion Picture Remekpiece”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана