Тајне поруке у књигама о Харију Потеру

Приредила: Александра Маџар
Тајне поруке у књигама о Харију Потеру

Лос Анђелес - Књиге о Харију Потеру имале су огроман утицај на животе великог броја дјеце, али и одраслих, а сви они сада имају прилику да генерацији наредних читалаца поруче колико им је тај чаробњак заиста значио.

Наиме, на фан страници "MuggleNet" покренута је акција која охрабрује љубитеље романа Џоане Роулинг да у тајним порукама, које треба да ставе у неку од књига о Харију Потеру, објасне колико им је значио овај чаробњак.

Те поруке треба да ставе у књиге које су дониране или које се налазе у библиотекама како би их што већи број читалаца видио.

Свака од њих, било да је цитат из књиге или поука коју је читалац научио, искрена је и написана од срца.

Друштвеним мрежама се проширио велики број ових порука.

А колика је популарност Харија Потера, најпознатијег чаробњака на свијету, доказ је и чињеница да ће сљедеће године дебитовати на лондонској позоришној сцени у представи "The Cursed Child" (Уклето дијете).

Џоана Роулинг, која се прославила серијалом о Харију Потеру, твитовала је да је представа резултат сарадње између ње, писца Џејка Торна и редитеља Џона Тифанија.

"Не желим да кажем превише да не бих нешто покварила", написала је она, али је додала да догађаји у представи неће претходити дешавањима у књигама.

Роулингова је један од свјетских аутора чије су књиге најпродаваније. Њен серијал о Харију Потеру продат је у више од 450 милиона примјерака широм свијета, а филмска франшиза заснована на њеним причама, која се састоји од осам дијелова, зарадила је више од седам милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана