Свјетски хитови обиљежиће љето у домаћим биоскопима

Мирна Пијетловић
Свјетски хитови обиљежиће љето у домаћим биоскопима

Бањалука - Свјетски филмски хитови различитих жанрова обиљежиће ово љето у бањалучком мултиплексу "Палас", а нека остварења публика чека са посебним емоцијама.

Како је најавила Марина Поповић из бањалучког мултиплекса "Палас", у јулу и августу на репертоар ће уврстити неколико одличних наслова који ће сигурно задовољити све укусе.

- Већ 4. јула стиже нова акциона авантура "Стар трек: Изван граница". Публика ће имати прилику да заједно отпутује са посадом свемирског брода "USS Ентерпрајз" у нове, узбудљиве авантуре. Иначе, ова филмска прича се заснива на добро познатим "Звјезданим стазама" Џина Роденберија - најавила је Поповићева.

У филму "Стар трек: Изван граница", који је режирао Џастин Лин, главне улоге су остварили Идрис Елба, Зои Салдана, Софија Бутела, Карл Урбан и многи други.

Прича почиње када посада отпутује у неистражене дијелове свемира и тамо среће сасвим новог, али јако опасног непријатеља, који их тестира на разне начине.

Како је казала Поповићева, према досадашњим реакцијама публике, један од најишчекиванијих филмова овог љета је онај о Џејсону Борну, у којем се поново појављује славни холивудски глумац Мет Дејмон.

Филм, који је режирао Пол Гринграс, у бањалучки биоскоп стиже 28. јула, а у наставку ове приче, поред Дејмона, појављују се и Томи Ли Џонс, Алисија Викандер, Џулија Стајлс и Винсент Касел. Овај пут Џејсон Борн трага за истином о својој прошлости.

- Чак 30 година након што је оригинални филм освојио готово читаву планету, "Истјеривачи духова" се поново враћају на велико платно и то у женском саставу, а под редитељском палицом Пола Фига - каже Поповићева и додаје да ће публика овај филм моћи погледати од 28. јула.

Улоге у овом наставку тумаче Мелиса Мекарти, Кристен Виг, Кејт Мекинон, Крис Хемсворт и многи други, а филм је најављен као комедија која ће сигурно освојити срца многих гледалаца.

Други дио љета резервисан је за хорор причу, па 18. августа на репертоар стиже филм "The Shallows" у којој је главну улогу остварила Блејк Лавли.

Критичари предвиђају да ће овај филм, који је режирао Хауме Колет Сера, бити страшнији од "Ајкуле" из 1975. године. Прича почиње 200 метара од обале када Ненси (Блејк Лавли) нападне велика бијела ајкула. У осталим улогама се појављују Оскар Хенада, Брет Кален, Седона Леџ...

За најмлађе

Најмлађа публика моћи ће погледати цртани филм "Тајни живот кућних љубимаца", који на репертоар "Паласа" стиже 11. августа. Ову причу, у којој ће сигурно уживати сви који се осјећају као дјеца, радила је продуцентска кућа која стоји иза филмова "Грозан ја" и "Малци".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана