Сутра уручење награда “Оскар”

Срна
Сутра уручење награда “Оскар”

ЛОС АНЂЕЛЕС - Церемонија 93. уручења награда “Оскар” које додјељује америчка Академија за филм и науку одржана сутра у Долби театру у Холивуду.

Додјела Оскара традиционално се одржава у фебруару, али је одгођена због пандемије ковид 19. Овогодишња додјела филмских награда другачија је по томе што номиновани глумци и режисери нису морали да прикажу своје дјело у биоскопима да би били у конкуренцији за награде, због чињенице да су због пандемије у већини земаља били затворени биоскопи.

Манифестација ће ове године бити другачина у односу на раније из више разлога.

Наиме, ове године је први пут за најбољи филм номинован рад продуцентског тима који је у потпуности састављен од тамнопутих чланова, први пут су двојица глумаца азијског поријекла номиновани за најбољу улогу, а за награду најбољег режисера номиноване су двије жене, подсјећа Си-Ен-Би-Си.

Домаћин додјеле биће режисер Стивен Содерберг, који ће се, како је рекао, потрудити да сама церемонија изгледа као филм, а не као телевизијска емисија.

У Долби театру неће бити публике, али ће сви номиновани лично присуствовати додјели награда.

Цермонија почиње у 20.00 часова по локалном времену. Бројне интернет странице објавиле су упутства за гледаоце у појединим земљама, који ће имати прилику да неометано гледају церемонију на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана