Стижу нови јунаци Игре престола

Александра Глишић
Стижу нови јунаци Игре престола

Сан Дијего - Славни писац Џорџ Р. Р. Мартин открио је имена нових глумачких звијезда које ће играти у предстојећој, петој сезони серије "Игра престола", заснованој на његовом књижевном серијалу "Пјесма леда и ватре".

Мартин је нове детаље саопштио на "Комик Кон" конвенцији у Сан Дијегу, а заједно са њим гости специјалне панел дискусије били су глумци "Игре престола" и продуценти серије Дејвид Бениоф и Д. Б. Вајс. 

О петој као и о искуствима са снимања ранијих сезона они су говорили пред више хиљада посјетилаца, од којих су многи провели ноћ чекајући испред врата дворане у нади да ће заузети мјеста у првом редовима.

Александер Сидиг и Тоби Себастијан  играће Дорана и Тристана Мартела, улогу Мирселе Баратеон добила је Нел Тајгер Фри, Деобија Опареј је Арео Хотах, док  Енцо Клијенти  има задатак да тумачи Језана. 

Џесика Хенвик, Росабел Лауренти Селерс и Киша Кастл-Хјуз су Нимерија, Тијена односно Обара Пешчана, а Џонатан Прајс тумачиће Врховног врапца. 

- Ову сезону ћемо да снимамо у Хрватској и Шпанији. Раније смо снимали на Малти и у Мароку. Овога пута смо изгубили једну локацију, јер њен власник није желио да се ту снима "порнографска серија" -  казао је Д. Б. Вајс.

На чувено питање да ли се брину око тога хоће ли њихов јунак бити убијен у сљедећој сезони, Мејси Вилијамс је открила своју тактику. 

- Неки од нас знају шта се дешава са њиховим јунацима у књизи, али Дејвид и Ден су познати по томе да воле да убијају јунаке, па сам временом научила како да се улизујем њима, а и Џорџу - казала је она кроз смијех. 

С обзиром на то да је аутор ове серије која има армију обожавалаца широм свијета, Мартин је упитан да ли се некада поистовећује са божанствима, на примјер богом смрти, имајући на уму начин на који убија своје јунаке. 

- Моја репутација и то убијање су преувеличани. Дејви и Ден су много крволочнији од мене, тако да могу да заузмем рецимо тек друго мјесто на тој тзв. љествици убица. Религија је важан дио свијета и о њој треба да говоримо, али не бих давао предност неком божанству. Не бих изабрао ниједног бога посебно -  одвратио је он. 

Књига или серија?

Једног од шест хиљада љубитеља Мартинових дјела, који је био на расправи у Сан Дијегу, занимало је шта писац може да поручи оним фановима који намјеравају да престану са гледањем серије како се буде приближавала новим књигама. 

- Охрабрујем све да наставе да гледају серију. Такође охрабрујем и људе да читају књиге - изјавио је писац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана