Стиже финална сезона серије “Викинзи: Валхала”: Хероји постају легенде сјевера

Бранислав Предојевић
Стиже финална сезона серије “Викинзи: Валхала”: Хероји постају легенде сјевера

ЛОС АНЂЕЛЕС - Стриминг сервис “Нетфликс” објавио је први трејлер за трећу и посљедњу сезону свог историјског епског наставка серије “Викинзи: Валхала”, чија је премијера заказана за 11. јул.

Упркос популарности и успјеху матичне франшизе, обожаваоци су у почетку били скептични када је објављено да ће се “Викинзи” вратити с наставком приче, рађеном директно у продукцији “Нетфликса” и студија МГМ под називом “Викинзи: Валхала”.

Ипак, прва сезона брзо је вратила повјерење публике, уз солидне критике, док је друга још даље развила причу о крају класичног доба викинга водећи јунаке од сјевера преко руских земаља до Цариграда.

Окосницу радње чине судбине неких од најпознатијих викиншких ратника у 11. вијеку, попут легендарног путника Леифа Ериксона (Сем Корлет), његове жестоке сестре ратнице Фрејдис Ериксдотер (Фрида Густавсон) и смјелог нордијског принца Харалда Сигурдсона (Лео Сутер).

Сценариста Џеб Стјуарт враћа се као шоуранер и извршни продуцент за нову сезону која почиње седам година након завршетка друге сезоне са циљем да се прича заврши на прави начин.

- Када смо започели овај пројекат прије пет година напорно сам радио са овом невјероватном глумачком екипом, како бих направио путовање за које смо се сви надали да ће бити задовољавајуће. Наравно, са стварним историјским личностима, увијек постоји више аспеката њихових живота који се могу истражити, али било је логично да се наша путовања Леифа, Фрејдис и Харалда заврше са нашом трећом сезоном. И заиста једва чекамо да поштоваоци виде завршетак овог поглавља историје - рекао је Стјуарт. Фрејдис је сада неприкосновени вођа паганског Јомсборга, а Леиф и Харалд су постигли славу у Константинопољу. Међутим, пред њима су већи изазови како би свако достигао своју коначну судбину. У потрази за новим викиншким домом, морају се одважити даље него икада прије. Јунаци серије путују од Цариграда преко Гренланда до руба познатог свијета, али прије него што могу отпловити према новим хоризонтима, морају се вратити тамо гдје је све почело у посљедњу битку. Ови хероји ускоро ће постати легенде, пише у најави “Нетфликса”.

Осим водеће глумачке тројке, стални чланови серије који се враћају у трећу сезону укључују Лауру Берлин (Ема од Нормандије), Дејвида Окса (Годвин), Бредлија Фригарда (краљ Кнут), уз појачања попут Софије Лебедева (Елена) и Ерика Црвеног (Горан Вишњић).

Сјајне оцјене

Прве двије сезоне имали су сјајне оцјене од стране публике и врло повољне оцјене критике.

На сајту “Ротен томатос” прва сезона имала је 90 одсто позитивних реакција, док је друга имала 100 одсто позитивних реакција. Са друге стране, на сајту “Метакритик” прва сезона је имала оцјену седам, а друга 7,7 од могућих 10. Трећа сезона имаће такође осам епизода, које ће се емитовати у цјелини за стриминг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана