Стивен Сигал глуми у руском филму о рату у Украјини: "Свијет да види праву истину"

GS
Foto: Twitter

Амерички глумац и редитељ Стивен Сигал (70) наводно је на конференцији за новинаре у Самари говорио о раду на документарном филму који ће приказати догађаје "специјалне војне операције” у Украјини.

Холивудска звијезда планира да докаже да Русија није напала Украјину, како о томе пишу друге земље, већ се бори само против нацизма.

 

"Тренутно се ради документарни филм о дешавањима у Украјини. Мислим да је важно показати свету целу истину и шта се тамо заиста догодило. Слично се догодило и другим земљама, укључујући и представнике НАТО-а и САД. То није занимање, како кажу, рекао је Сигал на конференцији за новинаре.

 

Сигал тврди да је обишао жаришта у зони специјалних операција, где се састао са великим бројем руских војника, а наводно је разговарао и са украјинским војницима. Он тврди да 99 одсто информација о томе шта се дешава у Украјини долази из страних медија који тамо никада нису ни крочили, и сматра да већина ових лажних информација долази из центара који се налазе у САД, због чега свијет не зна шта је истина.

 

Прије девет мјесеци Денис Пушилин, лидер дела Доњецке области који контролише Москва, најавио је Сигалов филм о дешавањима у Донбасу и на територији републике. Лидер ДПР му је пожелео срећу јер сматра да промена става јавности према овом рату није лак задатак, а потврдио је и Сигалове разговоре са ратним заробљеницима у центру Јеленовке.

 

Прес-служба Либерално-демократске партије Русије (ЛДПР) саопштила је раније да је Сигал посјетио Донбас заједно са лидером странке Леонидом Слукијем, који је и председник међународног комитета руске Државне думе (доњег дома парламента).

 

Стивен Сигал је био звијезда америчких акционих филмова 1980-их и 1990-их. Док је његова каријера била на заласку, полако се приближавао политичким лидерима, укључујући и Владимиру Путину. Путин му је 2016. уручио руски пасош иако је задржао америчко држављанство. Након добијања држављанства, Украјина му је забранила улазак у земљу због ескалације немира на истоку Украјине.

 

Затим, 2018. године именован је за специјалног изасланика за унапређење веза са САД и Јапаном. Руско министарство спољних послова је тада саопштило да ће Сигалов задатак бити "олакшавање односа између Русије и Сједињених Држава у хуманитарној области, укључујући сарадњу у култури, уметности и размени младих“, преноси Б92

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана