Стипић: У Азбуци нашег живота ликови су животни

Tанјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Гошћа нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" била је глумица Јована Стипић која је говорила о свој улози у серији "Азбука нашег живота", која је рађена по дјелима Мирјане Бобић Мојсиловић.

Стипић је рекла да у серији редитељке Јелен Бајић Јочић игра жену својих година Сару, пластичну хируршкињу, која "припада образованијем слоју, у мирном је добром браку и нема деце, што јој је неостварна жеља, на томе ради, труди се".

"То је њена мала интимна мука коју кроз лик током серије уопште не приметимо од свега што је решила да прикаже људима око себе. Саре је све за њу важно у животу сакрила од људи који су њој важни. Мало ми је требало да думам како је могуће да неко има потребу да се окружи лажима, да се обуче у неку врсту обмане да би заштитила себе", рекла је Стипић.

Према њеним ријечима, Сара је "успела да поруши све односе у свом животу са огромним осмехом и пуно позитивне енергије".

Упитана шта "Азбуку нашег живота" разликује од осталих домаћих серија у понуди, Стипић је истакла да су ауторска и глумачка екипа пажљиво ткали односе између ликова, и пуно је времена посвећено пробама и разговорима из позиције глумца.

"Мислим да је серија другачија по томе што смо стварно правили живе људе. Нисмо се трудили да испратимо само радњу серије него смо те људе правили да буду животни, препознатљиви, да их свако добро разуме", оцијенила је глумица.

У "Азбуци нашег живота" играју Александра Јанковић, Јадран Малкович, Небојша Миловановић и други, а Стипић је истакла да је серија "фантастично технички урађена" и да је редитељка Бајић Јочић "урадила леп и велики посао". Са Бобић Мојсиловић глумица се упознала тек на снимању, а пред почетак рада потрудила се и да прочита њене романе.

"Интересантно је да жене другачије читају њене романе него мушкарци. Добро разумем њену душу и допада ми се њен стил. Самим тим је било лакше да научим и сазнам ко је лик о коме је писала", рекла је Стипић.

Према њеном мишљењу, тренутна телевизијска хиперпродукција у Србији није лоша, јер се "са искуством кроз пуно рада добија квалитет", а "много више глумаца има прилику да вежба свој посао".

"Наравно да ће неке серије бити лошије, неке бољег квалитета, тако је и са представама. Новац уложен у културу није бачен! Зато мислим да је ово корисно за све нас, јер ћемо том количином посла научити неке ствари које нисмо довољно знали, јер нисмо имали прилику. Сада је имамо и онда ћемо сви бити бољи", оцијенила је Стипић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана