Српски документарац постао хит већ у првој недјељи емитовања на Нетфликсу

ГС
Српски документарац постао хит већ у првој недјељи емитовања на Нетфликсу

Документарац Милоша Шкундрића "Дуго путовање у рат" у првој недјељи приказивања уврштен је међу 10 најгледанијих филмова на Нетфликсу у 14 европских земаља.

Из продукцијске куће Парадокс Филм истичу да је посебно добру гледаност имао у нордијским земљама. У Холандији је на деветом мјесту, у Шведској на шестом, а у Хрватској на осмом мјесту на листи 10 најгледанијих филмова.

"Ово је важна вест за српску кинематографију и српску историографију", стоји у саопштењу продукцијске куће. Филм приказује разговоре са историчарима који откривају како је дошло до Првог свјетског рата.

На Нетфликс је стигао 28. јуна, тачно на годишњицу Сарајевског атентата, када је Гаврило Принцип из пиштоља смртно ранио Франца Фердинанда и убио његову супругу Софију.

Документарац се приказује у 30 европских земаља, гдје Нетфликс има публику од око 70 милиона претплатника. Биће доступан за гледање сљедећих пет година.

Направљен је уз подршку Министарства културе Србије и Филмског центра Србије 2018. године. Филм је кроз године награђиван и на бројним међународним филмским фестивалима, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана