Снимаће се биографски филм о Мајкл Џексону

Tanjug
Foto: Instagram

ЛОС АНЂЕЛЕС - Редитељ Антоан Фјукуа снимаће биографски филм "Мајкл" о свјетски чувеном поп пјевачу Мајклу Џексону (1958-2009), пише филмски часоипис Холивуд репортер.

   "По мени нема уметника са снагом, харизмом и чистим музичким генијем као Џексон. Гледање његовог рада утицало је да правим видео спотове.    Његова музика и те слике су део мог животног погледа, а прилика да кажем његову причу на платну, уз његову музику, је неодољива", изјавио је Фјукуа.
    Редитељ "Дана обуке" (2001) и "Праведника" (2016) је подсјетио да су његови први радови били видео спотови, као и да и даље осјећа да је спајања филма и музике дубоки дио онога што јесте.
    "Мајкла" ће произвести кућа Лајонсгејт, по сценарију Џона Логана познатог по "Гладијатору" и "Авијатору", а продуценти су Грејем Кинг, који је радио филм о певачу Фредију Меркјурију "Боемска рапсодија", као и Џон Бранка и Џон Мекејн, коизвршиоци Џенксонове заоставштине.
    Није прецизирано ко би могао играти Џексона, познатог између осталог и по избељивању своје коже..    
    Поникавши у музикалној афроамеричкој породици Џексон је као дјечак стекао славу у кућном саставу Џексонс фајв, а потом се отиснуо на једну од најуспјешнијих самосталних пјевачких каријера у свијету.
    Снимио је најпродаванији албум свих времена "Трилер" (1982), који је до данас отишао у преко 70 милиона примјерака, захваљујући чак седам синглова међу којима су "Били Џин" и "Бит Ит". 
    Џексон је и касније низао свјетске успјехе са хитовима "Бед", "И Џаст Кент Стоп Ловинг Ју", "Блек ор Вајт" или "Римембер Тајм, али му је каријера донекле посустала након више оптужби за сексуално узнемиравање дјеце. иако га је суд ослободио кривице. 
    Изненада је преминуо услед срчаног удара током припрема за повратничку турнеју 2009. године.     
    "Према Лајонсгејту филм ће се бавити свим деловима Џексоновог живота, али је нејасно колико многим контроверзама покојне музичке иконе, пошто се снима у сарадњи са његовом заоставштином, која га је бранила од оптужби са сексуално злостављање деце", пише Холивуд репортер.
    Часопис је подсјетио да су се у жижу јавности оптужбе против Џексона вратиле захваљујући документарцу "Ливинг Неверленд" (2019).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана