Снима се филм "Јањичар", у главној улози Кристијан Бејл

ГС
Снима се филм "Јањичар", у главној улози Кристијан Бејл

Редитељ "Даре из Јасеновца" Гага Антонијевић ускоро почиње снимање епског спектакла "Јањичар" у којем ће главну улогу наводно играти Кристијан Бејл.

Како наводе београдски медији, наводно су и преговори са Шерон Стоун у току. Славна холивудска глумица требало да тумачи лик Бејлове мајке.

"Кристијан је већ прихватио улогу у будућем филмском хиту, чије је радња смјештена пред крај 17. вијека, док су преговори са Шерон на самом почетку. Она би требало да игра Бејлову мајку, иако је старија од њега само 16 година, то се уклапа у Гагину визију лика, јер су у то вријеме дјевојке младе рађале", каже извор Информера.

Вијест о великим глумачким именима у филму "Јањичар" потврдио је и редитељ.

"Већ 20 година радим на сценарију за филм "Јањичар" и то заједно са Кристијаном Бејлом. Он је недавно завршио снимање једног филма у Аустралији и сада чекам да ми јави датум када би могао да крене са радом на овом пројекту ", рекао је Антонијевић за Информер и додао:

"Бејл би требало да игра Србина којег Турци одводе у Инстанбул, где постаје паша у њиховој војсци. У једном тренутку га султан враћа у Србију у родни крај, да заједно са турском војском угуши буну коју су Срби дигли. Ту креће његов судар с прошлошћу. Тада ће бити у великој моралној дилеми шта да уради", открива редитељ.

Снимање филма би требало да почне сљедеће године на локацијама у Турској и Србији.

Бејл је, иначе, ожењен Српкињом, шминкерком Сандром Блажић с којом има кћерку.

У пројекат требало да буде укључен и Халит Ергенч?

Подсјетимо, још 2017. године говорило се како би турски глумац Халит Ергенч, који је славу стекао као Сулејман Величанствени у истоименој серији, могао да постане члан екипе филма "Јаничар", који редитељ Предраг Гага Антонијевић планира да сними.

Осим улоге, како се тада писало, Гага је са глумцем и његовом екипом из Турске преговарао и око продукције, јер жели да филм "Јањичар" буде пројекат којим ће крунисати дугогодишњу успјешну каријеру, последњих четврт века грађену и у Америци. Сценарио остварења Антонијевић пише годинама.

Подсјећамо, Халит је у децембру 2010. са супругом Бергузар Корел, такође глумицом, био гост Београда поводом завршетка емитовања серије "Хиљаду и једна ноћ", у којој су глумили љубавни пар. Њихов долазак изазвао је праву еуфорију у Србији, преноси Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана