Скарлет Јохансон тужила „Дизни“ због стримовања „Црне удовице“

Тањуг
Foto: Тањуг

ЛОС АНЂЕЛЕС - Глумица Скарлет Јохансон поднијела је тужбу Вишем суду у Лос Анђелесу против компаније Дизни због кршења уговора, након што је компанија емитовала филм „Црна удовица“ на својој стриминг платворним Дизни+ истовремено са почетком приказивања у биоскопима, јављају свjетски медији.

У тужби се наводи да се Јохансонова са компанијом договорила да ће њен хонорара највећим дијелом зависити од прихода који филм оствари.

Она је навела да јој је компанија Марвел студиос, која је у власништву Дизнија, обећала да ће дуго очекивани филм о суперхеројима имати „премијеру у биоскопима“ и да је разумијела да то подразумијева традиционални оквир времена које ће проћи пре него што филм буде стримован, преноси ББЦ.

„Црна удовица“, филм који је нека врста Марвелове верзије филмова о Џејсону Борну, поставио је рекорд на бокс офис листи за период пандеимије корона виурса, пошто је првог викенда приказивања овог мјесеца зарадио 218 милиона долара.

Како је пренио ЦНН, из Дизнија је наведено да „нема никаквих разлога“ за подношење тужбе, коју је оцјенио као „посебно тужну и узнемирујућу због немарног занемаривања ужасних и дуготрајних ефеката пандемије на глобалном нивоу“.

У саопштењу се истиче да се Дизни у потпуности придржавао уговора са Скарлет Јоханшон и оцењује да је „штавише, објављивање ''Црне удовице'' на платформи Дизни+ значајнопобољшало изгледе да она заради додатну компензацију након 20 милиона долара које је до данас добила.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана