Шест пута био номинован за Оскара: Легендарни редитељ заувијек гаси камеру

ГС
Шест пута био номинован за Оскара: Легендарни редитељ заувијек гаси камеру

Славни Питер Вир, редитељ који је у претходних педесетак година створио неке од антологијских филмова, одлучио је да се званично повуче из режије.

Посљедњи филм “Бег из дивљине” објавио је 2010. године, али су се поштоваоци његовог рада надали да ипак није завршио са режијом.

Конкретно, очекивали су да ће можда коначно снимити наставак филма “Господар и војсковођа”, за шта главни глумац оригинала Расел Кроу отворено лобира. Међутим, творац хитова “Труманов шоу” и “Друштво мртвих песника” се на једном фестивалу у Паризу обратио присутнима и рекао да заувијек гаси камеру.

“Ја сам у пензији. Зашто сам завршио са филмом? Зато што, једноставно, немам више енергије”, рекао је Вир када су га питали зашто није снимио филм 14 година.

Питер Вир је шест пута био номинован за Оскара, у различитим категоријама.

Итан Хоук, један од глумаца у филму “Друштво мртвих песника”, је 2022. рекао да претпоставља како је редитељу доста тога што све већи буџети филмова траже звезде са великим захтевима.

“Мислим да је Питер Вир изгубио интересовање за филмове. Заиста је уживао у раду када га глумци нису оптерећивали. Расел Кроу и Џони Деп су га “сломили”, изјавио је Хоук и додао:

“Он данас спада у категорију ријетких који праве мејнстрим филмове који су умјетнички. За буџет једног “Трумановог шоуа” или “Господара и војсковође” треба вам Џим Кери или Расел Кроу, а мислим да су Харисон Форд и Жерар Депардје били глумци по његовом укусу. Они су били пријатни према редитељима и нису себе сматрали важним”, закључио је глумац, преноси БЛ Портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана