Серија “Raised by Wolves” премијерно 3. септембра: Живот с андроидима у измаштаном свијету

Миланка Митрић
Серија “Raised by Wolves” премијерно 3. септембра: Живот с андроидима у измаштаном свијету

БАЊАЛУКА - Познати режисер Ридли Скот, који је створио неке од најквалитетнијих и најзначајнији филмова попут “Блејд ранера”, “Осмог путника”, “Пада црног јастреба” и других припрема серију “Raised by Wolves”.

Овим остварењем на мале екране враћа андроиде,  најављено је да ће серија на каналу ХБО свјетлост дана угледати 3. септембра. Скот је режирао прве двије епизоде серије, а првом најавом откривено је да је серија фокусирана на андроиде који покушавају да одгоје људско дијете на тајанственој планети.

- Мајка је програмирана да заштити све након што је Земља уништена у рату. Када се појави велики вук, она је та којој морамо да вјерујемо - наводи се у краткој најави.

У серији се појављују два андроида, Мајка (Аманда Колин) и Отац (Абубакар Салим) као ликови на необичној планети. Њихов је циљ да одгаје људско дијете како би се врста обновила. Међутим, људи у колонији показују и разлике у схватању религије, а андроиди уче да је контролисање вјере код људи крајње сложен задатак.

Ова серија је и на неки начин Скотов повратак научној фантастици, жанру у ком је остварио нека од својих најбољих дјела, “попут Блејд ранера” у чијем наставку “Блејд ранер 2049” је учествовао и прије три године. Најављена је и истоимена серија, која би требало да буде приказана сљедеће године.

- Увијек трагам за новим границама у оквиру жанра научне фантастике и нашао сам праву причу названу “Raised by Wolves” - сасвим нови и маштовити свијет, препун ликова који се суочавају са егзистенцијалним питањима. Шта нас чини хуманим бићима? Шта чини породицу? И шта ако бисмо могли да почнемо испочетка и пребришемо хаос који смо направили на нашој планети? Да ли бисмо преживјели? Да ли бисмо умјели боље? - испричао је раније Скот осврћући се на снимање серије.

Творац серије је Арон Гузиковски, док је Скот и извршни продуцент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана